Aantal coronapatiënten verpleegafdelingen ziekenhuizen neemt toe

De verpleegafdelingen in Nederlandse ziekenhuizen verzorgen momenteel 1035 mensen met corona. Dat zijn er 90 meer dan zondag, zo valt op te maken uit de meest recente cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Het gaat om de vierde stijging op rij. Ook is het voor het eerst in meer dan 2 weken dat er meer dan 1000 coronapatiënten op deze afdelingen liggen.

In totaal liggen er nu 1247 coronapatiënten in de ziekenhuizen, 93 meer dan de voorgaande dag. Op de intensive cares nam dit aantal afgelopen etmaal toe met 3 tot 212.

In de afgelopen 24 uur werden er 138 nieuwe coronapatiënten binnengebracht op de verpleegafdelingen, op de ic's ging het om 11 nieuwe opnames.

Omikron

Het LCPS voorspelde eerder al dat het aantal coronapatiënten in ziekenhuizen deze maand weer zou toenemen. Dat heeft te maken met de razendsnelle verspreiding van de Omikron-variant van het coronavirus. Hoewel deze variant minder ziekmakend is, kunnen er toch meer patiënten in de ziekenhuizen terechtkomen vanwege de hoge besmettingsaantallen. Daarbij komen er ook waarschijnlijk meer mensen in het ziekenhuis terecht die om een andere reden dan Covid worden opgenomen, maar wel positief testen op het virus.

Door: ANP