Normal_kapstok_school_kleuterklas_jassen_rugzak

Zeker in tijden van corona hebben leerlingen en leraren gezonde lucht nodig om goed te kunnen leren en veilig voor de klas te staan. Betere ventilatie in de klassen is nu echt nodig, vinden het ministerie van Onderwijs en vertegenwoordigers van het primair en voortgezet onderwijs. Daarom komt er een hulplijn voor scholen, een spoeddienst van experts die helpen om de ventilatie op orde te maken en krijgt elk klaslokaal een CO2-meter. Dit meldt Rijksoverheid. 

Scholen, leraren en gemeenten die voor de ventilatie hulp en advies nodig hebben, kunnen terecht op het aparte nummer 0800-0224402 en de website ventilatiehulp.nl.  Hier kunnen scholen direct geholpen worden met acute vragen en praktische tips krijgen.

Spoeddienst

Via het telefoonnummer kan ook een hulpteam van experts worden ingeroepen. Scholen die advies nodig hebben worden dan bezocht door een deskundige die helpt met goede ventilatie op de korte termijn en een plan om het op de langere termijn te verbeteren. Daarbij kunnen scholen en gemeenten nog tot 30 april gebruik maken van de bestaande SUViS-subsidieregeling om de ventilatie te verbeteren.

CO2-meters

Ook moet elk klaslokaal een CO2-meter krijgen, zodat je kan zien of het nodig is om bijvoorbeeld tussen de lessen door de ramen tegen elkaar open te zetten. Het ministerie van Onderwijs stelt voor de aanschaf 17 miljoen euro beschikbaar via de lumpsum. Scholen die de meters eerder hebben gekocht, krijgen de aanschaf op deze manier alsnog vergoed.

Door: Nationale Zorggids