Voor het eerst in vijf dagen weer meer coronapatiënten in de ziekenhuizen

Na vijf dagen van dalingen is het aantal patiënten met corona in de Nederlandse ziekenhuizen maandag wat toegenomen. In totaal liggen daar nu 1470 Covidpatiënten. Dat zijn er 111 meer dan zondag, zo valt op te maken uit de meest recente cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Op maandagen liggen deze aantallen wel vaker hoger dan de rest van de week, omdat in de weekends minder patiënten worden ontslagen. Op de verpleegafdelingen liggen momenteel 1308 coronapatiënten, 118 meer dan zondag. Op de intensive cares nam dit aantal juist af, met 7 tot 162.

In de afgelopen 24 uur werden er 107 nieuwe coronapatiënten opgenomen op de verpleegafdelingen. Op de ic's werden 10 patiënten met corona binnengebracht.

Toevallig positief

Een deel van de opgenomen patiënten die positief zijn getest op het coronavirus is in de eerste plaats vanwege een andere oorzaak opgenomen. Dat kunnen bijvoorbeeld mensen zijn met hartproblemen of buikklachten. Na het doen van een coronatest blijkt toevallig dat ze positief zijn. Het LCPS maakt geen onderscheid in de dagelijkse ziekenhuiscijfers tussen patiënten die mét of dóór corona zijn opgenomen.

Door: ANP