Laagste aantal coronapatiënten op de ic's sinds oktober

Het aantal patiënten met corona op de intensive cares van de Nederlandse ziekenhuizen is dinsdag gedaald tot 150, het laagste aantal sinds 18 oktober vorig jaar. Dat zijn er 12 minder dan maandag, zo valt op te maken uit de meest recente cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

In totaal liggen er nu nog 1408 coronapatiënten in de ziekenhuizen, 62 minder dan een dag eerder. Op de verpleegafdelingen liggen 1258 mensen met corona onder de leden. Dat is een afname van 50 vergeleken met maandag.

In de afgelopen 24 uur werden er 158 nieuwe coronapatiënten opgenomen op de verpleegafdelingen. Op de ic's werden 11 patiënten met corona binnengebracht.

Toevallig positief

Een deel van de opgenomen patiënten die positief zijn getest op het coronavirus is in de eerste plaats vanwege een andere oorzaak opgenomen. Dat kunnen bijvoorbeeld mensen zijn met hartproblemen of buikklachten. Na het doen van een coronatest blijkt toevallig dat ze positief zijn. Het LCPS maakt geen onderscheid in de dagelijkse ziekenhuiscijfers tussen patiënten die mét of dóór corona zijn opgenomen.

Door: ANP