Laagste aantal coronapatiënten op de intensive cares sinds oktober

Het aantal coronapatiënten op de intensive cares van Nederlandse ziekenhuizen is voor het eerst sinds oktober vorig jaar onder de 150 gedoken. Op dit moment liggen er 147 patiënten met corona op een ic, zo valt op te maken uit de meest recente cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Het zijn nu acht patiënten minder dan een etmaal geleden. Er werden tien nieuwe patiënten met corona op een ic opgenomen, maar doordat meer mensen overleden of de afdelingen mochten verlaten, daalde de bezetting toch.

In totaal liggen er nog 1391 mensen met een coronabesmetting in de ziekenhuizen. Dat is een daling met twintig patiënten ten opzichte van donderdag.

Op de verpleegafdelingen liggen momenteel nog 1244 coronapatiënten, twaalf minder dan een etmaal geleden. Er werden 153 nieuwe mensen met een coronabesmetting opgenomen, maar doordat nog meer patiënten de afdelingen verlieten, daalde de bezetting toch.

Het LCPS maakt geen onderscheid tussen patiënten die vanwege hun coronabesmetting zijn opgenomen en mensen die voor iets anders in het ziekenhuis liggen, maar toevallig ook besmet bleken. Het coördinatiecentrum benadrukt dat het voor de druk op de ziekenhuiszorg niet uitmaakt wie er mét of vanwege corona in het ziekenhuis ligt. Alle patiënten met corona moeten in isolatie worden verpleegd, wat veel extra tijd kost.

Door: ANP