Aantal coronabesmettingen licht gestegen vandaag

Het aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen is van zondag op maandag gestegen. Er liggen maandag 1486 patiënten met het coronavirus. Dat zijn er 118 meer dan een dag eerder, laten de meest recente cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) zien. Op maandagen zijn de aantallen wel vaker hoger dan de rest van de week, omdat in de weekenden minder patiënten worden ontslagen.

Op de intensive cares liggen 161 patiënten met Covid-19, dat zijn er vier meer dan op zondag. 1325 coronapatiënten bezetten op de verpleegafdelingen een bed, 114 meer dan een etmaal geleden. Het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen wisselt al een aantal dagen.

Op de ic's zijn tussen zondag en maandag 12 nieuwe patiënten met het coronavirus opgenomen, op de verpleegafdelingen 156.

Toevallig positief

Van de opgenomen patiënten die positief zijn getest op het coronavirus is een deel vanwege een andere oorzaak opgenomen in het ziekenhuis. Dat kunnen bijvoorbeeld mensen zijn die in het ziekenhuis komen voor hun hart of door buikklachten. Na het doen van een coronatest blijkt dat ze toevallig positief zijn. Het LCPS maakt geen onderscheid in de dagelijkse ziekenhuiscijfers tussen patiënten die mét of dóór corona zijn opgenomen.

Door: ANP