Aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen van dinsdag op woensdag gestegen

Het aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen is van dinsdag op woensdag andermaal gestegen. Er liggen nu 1630 patiënten in het ziekenhuis die besmet zijn met het coronavirus, 44 meer dan een dag eerder. Voor de vierde dag op rij is het aantal opgenomen coronapatiënten omhooggegaan, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Op de intensive cares liggen 170 patiënten met Covid-19, dat zijn er 13 meer dan op dinsdag, de hoogste stijging sinds 5 februari, toen er 15 mensen op de ic bijkwamen met Covid. Op de verpleegafdelingen bezetten 1460 coronapatiënten een bed, 31 meer dan een etmaal geleden. Op de ic's zijn tussen dinsdag en woensdag 19 nieuwe patiënten met het coronavirus opgenomen, het hoogste aantal sinds 19 februari (21), op de verpleegafdelingen 214.

Toevallig positief

Van de opgenomen patiënten die positief zijn getest op het coronavirus is een deel om een andere reden opgenomen in het ziekenhuis. Na het doen van een coronatest bleek dat ze positief zijn. Het LCPS maakt geen onderscheid in de dagelijkse ziekenhuiscijfers tussen patiënten die mét of dóór corona zijn opgenomen.

Door: ANP