Aantal coronagevallen sinds de versoepelingen snel toegenomen

Het aantal nieuwe coronagevallen neemt snel toe. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) registreerde woensdag 74.325 positieve tests. Dat zijn er ruim 8000 meer dan een dag eerder. Het is het hoogste aantal positieve tests op een dag sinds 11 februari. Sinds carnaval en de nieuwe versoepelingen van de coronaregels neemt het aantal coronabesmettingen weer toe na een korte daling.

De afgelopen zeven dagen werden er in totaal 465.615 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Het weekgemiddelde is wederom hoger door de stijging van het aantal positieve tests. Een week geleden meldde het RIVM gemiddeld iets meer dan 36.000 positieve tests per dag. Deze week stijgt het gemiddelde positieve coronatests per dag naar meer dan 66.000.

Amsterdam heeft de meeste nieuwe gevallen: 3275, bijna 900 meer dan een dag eerder. In Utrecht zijn er 1617 positieve tests en in Rotterdam 1606. Daarna volgen Den Haag (1492), Eindhoven (1383) en Den Bosch (1285). Het aantal positieve tests in Maastricht, Groningen en Tilburg nam toe, waardoor ook die steden in de top tien staan met de hoogste aantallen besmettingen. In geen enkele gemeente in Nederland werden geen positieve tests gemeld.

Overleden

Het RIVM kreeg in de afgelopen dag elf meldingen dat coronapatiënten aan de gevolgen van hun besmetting zijn overleden. Dat hun overlijden nu is gemeld, wil niet zeggen dat ze in de afgelopen dag zijn gestorven.

Door: ANP