Weekgemiddelde positieve coronatesten daalt nog steeds

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft dinsdag 52.948 positieve coronatests geregistreerd. Dat zijn er ongeveer 7000 meer dan een dag eerder, maar zeker 13.200 minder dan op de dinsdag een week geleden. Het weekgemiddelde daalt daardoor nog steeds, naar gemiddeld 61.323 positieve tests per dag. Maandag lag dit gemiddelde op 63.221.

Het aantal coronabesmettingen steeg na carnaval en de versoepelingen van de coronaregels ongeveer twee weken op rij. De afgelopen vier dagen daalde het aantal bevestigde besmettingen en het weekgemiddelde. Daarmee lijkt de corona-opleving voorbij.

Amsterdam

In Amsterdam werden 2556 besmettingen vastgesteld, wederom het hoogste aantal van alle gemeentes in Nederland. Den Haag telde 1470 positieve coronatesten en Rotterdam 1392. Daarna volgden Utrecht (1202), Groningen (761) en Eindhoven (719). Op Schiermonnikoog en Vlieland testte niemand positief.

Het RIVM kreeg twaalf meldingen binnen van mensen die zijn overleden aan hun coronabesmetting. Dat ze nu zijn gemeld, wil niet zeggen dat de overledenen in de afgelopen dag zijn gestorven.

Door: ANP