Aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen is gedaald

Het aantal patiënten met corona in de Nederlandse ziekenhuizen is het afgelopen etmaal met 16 gedaald naar 1955, blijkt uit cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Het is voor het eerst sinds 5 maart dat er weer een daling te zien is.

Op de intensive cares liggen nu 154 coronapatiënten, 7 minder dan woensdag. Op de verpleegafdelingen worden 1801 patiënten met corona verzorgd, 9 minder dan een dag eerder. Op de ic's werden 14 nieuwe coronapatiënten opgenomen, op de verpleegafdelingen 208. Woensdag waren dat er respectievelijk nog 20 en 273.

Toevallig

Het LCPS maakt geen onderscheid tussen mensen die wegens coronabesmetting in het ziekenhuis moeten worden opgenomen en mensen die voor iets anders in het ziekenhuis liggen, maar toevallig ook corona blijken te hebben. Voor de druk op de ziekenhuiszorg maakt het volgens het LCPS niet uit of mensen vanwege of alleen mét corona in het ziekenhuis liggen. Patiënten met corona moeten allemaal in isolatie worden verpleegd en dat kost veel extra tijd.

Door: ANP