Het aantal coronapatiënten in ziekenhuizen neemt weer iets toe

Het aantal patiënten met corona in de Nederlandse ziekenhuizen is het afgelopen etmaal met twintig gestegen naar 1975, blijkt uit cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Het is een lichte stijging ten opzichte van donderdag, toen het aantal coronapatiënten juist iets afnam.

Op de intensive cares liggen 152 coronapatiënten, twee minder dan donderdag. Op de verpleegafdelingen worden 1823 patiënten met corona verzorgd, 22 meer dan een dag eerder. Op de ic's zijn 17 nieuwe coronapatiënten opgenomen, op de verpleegafdelingen 256. Dat zijn er meer dan op donderdag werden opgenomen.

Toevallig positief

Het LCPS maakt geen onderscheid tussen mensen die wegens coronabesmetting in het ziekenhuis moeten worden opgenomen en mensen die voor iets anders in het ziekenhuis liggen, maar toevallig ook corona blijken te hebben. Voor de druk op de ziekenhuiszorg maakt het volgens het LCPS niet uit of mensen vanwege of alleen mét corona in het ziekenhuis liggen. Patiënten met corona moeten allemaal in isolatie worden verpleegd en dat kost veel extra tijd.

Door: ANP