Het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen daalt weer

Het aantal patiënten met corona in de Nederlandse ziekenhuizen is dinsdag met 27 gedaald naar 1990. Maandag was er nog een stijging met 157 naar 2017 patiënten, het hoogste aantal in bijna drie maanden.

Op de verpleegafdelingen liggen volgens de meest recente cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) momenteel 1832 coronapatiënten, 37 minder dan maandag. Op de intensive cares verblijven nu 158 Covidpatiënten. Dat zijn er 10 meer dan een dag eerder.

In de afgelopen 24 uur werden wel 274 nieuwe coronapatiënten opgenomen op de verpleegafdelingen, 77 meer dan het vorige etmaal. Op de ic's werden bovendien 30 patiënten met corona binnengebracht tegen 17 een dag eerder. Maar doordat er ook mensen van de afdelingen verdwenen, is er toch sprake van een daling in het totale aantal patiënten.

Toevallig positief

Een deel van de opgenomen patiënten die positief zijn getest op het coronavirus is in de eerste plaats vanwege een andere oorzaak opgenomen. Dat kunnen bijvoorbeeld mensen zijn met hartproblemen of buikklachten. Na het doen van een coronatest blijkt toevallig dat ze positief zijn. Het LCPS maakt geen onderscheid in de dagelijkse ziekenhuiscijfers tussen patiënten die mét of dóór corona zijn opgenomen.

Door: ANP