Aantal coronapatiënten ziekenhuizen zakt onder de 2000

Het aantal patiënten met corona in de Nederlandse ziekenhuizen is woensdag gedaald met 77 tot 1979, zo valt op te maken uit de meest recente cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Dat aantal schommelt al zo'n twee weken rond de 2000.

Op de verpleegafdelingen liggen nu 1855 coronapatiënten, 78 minder dan dinsdag. Op de intensive cares worden momenteel 124 Covidpatiënten behandeld, één meer dan de voorgaande dag. Dinsdag daalde dit aantal tot het laagste niveau sinds juli vorig jaar.

Afgelopen etmaal werden 225 nieuwe coronapatiënten opgenomen op de verpleegafdelingen. Op de ic's werden 16 patiënten met corona binnengebracht. Dat zijn er bij elkaar 26 minder dan dinsdag.

Verwachting

Volgens het LCPS lijkt er een eind te zijn gekomen aan de eerder stijgende opnamecijfers van Covidpatiënten. "We verwachten de komende weken geen significante stijgingen in de coronabezetting meer", meldt de ziekenhuisorganisatie.

Toevallig positief

Een deel van de patiënten die positief zijn getest op het coronavirus is aanvankelijk om een andere reden opgenomen. Na het doen van een coronatest blijkt dan toevallig dat ze ook positief zijn. Het LCPS maakt geen onderscheid in de dagelijkse ziekenhuiscijfers tussen patiënten die mét of vanwege corona zijn opgenomen.

Door: ANP