Bijna 200 patiënten met corona in het ziekenhuis

Ziekenhuizen behandelen bijna tweehonderd mensen die het coronavirus onder de leden hebben. De totale bezetting is gestegen naar 194. Dat is het hoogste aantal sinds 12 mei, bijna vier maanden geleden.

Het aantal opgenomen coronapatiënten stijgt sinds begin augustus. Aanvankelijk ging dat heel langzaam, maar de laatste weken neemt de druk op de ziekenhuizen iets sneller toe. In iets meer dan twee weken tijd is het aantal opgenomen coronapatiënten meer dan verdubbeld, komt naar voren uit de cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Op 25 augustus behandelden de ziekenhuizen 87 positief geteste mensen.

In de afgelopen zeven werkdagen zijn gemiddeld meer dan 40 mensen per dag met coronaklachten in het ziekenhuis beland.

Boosterprikronde

Vergeleken met afgelopen vrijdag zijn er 37 mensen meer nieuw opgenomen dan het ziekenhuis hebben verlaten. Dat is de grootste toename in een weekeinde sinds eind maart.

Dat er een nieuwe instroom zou komen, was al verwacht. Daarom begint de overheid over enkele weken een nieuwe boosterprikronde. Mensen met een kwetsbare gezondheid komen daarvoor in aanmerking, omdat zij bij besmetting het grootste risico lopen dat ze ernstig ziek worden.

Door: ANP