Normal_rss_entry-399555

Meer dan 342.000 mensen hebben sinds begin deze maand een boosterprik tegen het coronavirus laten zetten. Vorige week dinsdag, na de eerste week van de nieuwe vaccinatieronde, stond de teller op meer dan 113.000 mensen.

De vaccinatie begon met mensen van zestig jaar en ouder. In die groep is inmiddels 6,3 procent gevaccineerd, meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Vorige week was dit 2,1 procent. Nog niet alle zestig-plussers zijn uitgenodigd, de brieven daarvoor kunnen tot eind november binnenkomen.

Kwetsbaar

Sinds een paar dagen kunnen ook de andere groepen die daarvoor in aanmerking komen een prikafspraak maken. Dit zijn mensen van 18 tot en met 59 jaar die bijvoorbeeld het syndroom van Down hebben of een ernstige afweerstoornis. Zij lopen een groter risico als ze besmet raken met het coronavirus. Ook zorgmedewerkers en zwangere vrouwen kunnen de prik krijgen, net als mensen die zelf geen risico lopen maar een kwetsbaar gezinslid hebben. De nieuwe inenting moet het afweersysteem een oppepper geven, zodat het in de herfst en winter beter bestand is tegen het coronavirus.

Door: ANP