Vaccinatielocaties corona ondanks storm gewoon open

Wie donderdag een afspraak heeft voor een coronavaccinatie, maar liever thuisblijft vanwege de storm, kan de herhaalprik gewoon op een andere dag komen halen. Diverse GGD'en laten dat weten. Vaccinatielocaties zijn vooralsnog wel gewoon open, ook in de kustprovincies.

GGD Haaglanden, de gezondheidsdienst voor Den Haag en omstreken, verwacht wel iets minder opkomst bij de vaccinatielocaties. "Mensen mogen ook later komen, dat is geen enkel probleem", benadrukt een woordvoerster.

Binnenlopen

GGD Hollands Midden laat weten: "Blijf je vanwege het weer liever thuis? Dan kun je in een van de komende dagen en volgende week bij ons terecht. Je kunt gewoon binnenlopen en hoeft hier geen nieuwe afspraak voor te maken." Ook deze gezondheidsdienst houdt de priklocaties in Leiden, Gouda en Alphen aan den Rijn gewoon open. De GGD verzoekt jongeren die een afspraak voor HPV-vaccinatie willen verzetten wel om te bellen.

Vooral ouderen halen de coronabooster. Ook de GGD'en Zaanstreek-Waterland en Hollands Noorden vinden het geen punt als mensen dat op een andere dag komen doen vanwege de storm Ciarán.

Door: ANP