Man die zich 134 keer liet vaccineren tegen corona heeft goed immuunsysteem

Een Duitse man van 62 jaar heeft zich 134 keer laten vaccineren tegen het coronavirus. Uit onderzoek van de Friedrich-Alexander Universiteit in Erlangen en Neurenberg blijkt dat zijn immuunsysteem net zo goed werkt als dat van mensen die drie prikjes tegen het virus hebben ontvangen. Dit meldt NOS.

Wetenschappers vermoedden vooraf dat hij wellicht minder effectieve afweercellen zou hebben door het grote aantal vaccinaties. Ze dachten dat de cellen misschien gewend waren geraakt aan de lichaamsvreemde stoffen. Onderzoekt toont echter aan dat zijn immuunsysteem niet is aangetast en net zo goed functioneert als normaal gevaccineerden.

Doorverkoop vaccinatiebewijzen

Waarom de Duitser zich zo vaak liet inenten tegen corona? Hij zegt persoonlijke redenen te hebben voor zijn naar eigen zeggen 217 vaccinaties. 134 inentingen staan echter geregistreerd. Hij werd ervan verdacht vaccinatiebewijzen door te verkopen. Niet alleen werkte zijn immuunsysteem prima, ook waren sommige immuuncellen en antilichamen in hogere concentraties aanwezig dan bij anderen. Het tegendeel is dus bewezen: zijn afweer is niet aangetast.

Geen conclusies

Desondanks benadrukken desondanks dat het om onderzoek met één persoon gaat. Onderzoekers doen dus ook geen aanbevelingen over de coronavaccinaties en gaan zeker niet over het eventueel ophogen ervan. “Er zijn geen aanwijzingen dat er meer vaccins nodig zijn.”

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky