nsgk, Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind,

AMSTERDAM - De Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK) financiert elk jaar honderden projecten om kinderen en jongeren met een beperking zo volwaardig mogelijk deel te laten nemen in de maatschappij. Vorig jaar kreeg zij daarbij de steun van bijna 10.000 collectanten die een recordbedrag binnen wisten te halen, zo meldt de stichting.

Met een opbrengst van 773.000 euro is dat ruim tien procent meer dan het jaar ervoor. Sinds het elfjarig bestaan van de NSGK-collecte groeit de opbrengst elk jaar.

“Dat er zo’n groot bedrag is opgehaald is een geweldige verdienste”, zegt directeur Ingrid Tuinenburg. ”Niet alleen van de vrijwilligers die langs de deuren zijn gegaan maar ook van de mensen thuis, die ondanks de moeilijke tijden toch gul hebben gegeven voor kinderen met een handicap. Ik wil dan ook iedereen hartelijk bedanken voor dit prachtige resultaat!"

Een van de projecten van het NSGK dit jaar is het aanpassen van speeltuinen zodat kinderen met en zonder handicap daar samen kunnen spelen.

© Nationale Zorggids / Martijn Keitz