Visuele beperking, ZieZo, beurs, Houten

UTRECHT - Het Oogfonds organiseert 11, 12 en 13 april de jaarlijkse ZieZo-beurs in de Expo Houten. Deze beurs is er om mensen met een visuele beperking of oogziekte voor te lichten over wat er allemaal mogelijk is aan regelingen, hulpmiddelen, vrijetijdsmogelijkheden en voorzieningen. Daarbij wordt ingegaan op wát er allemaal kan en waar men dit kan vinden. De beurs is gratis toegankelijk.

De achttiende editie van de beurs wordt weer samen met de brancheorganisatie Ziezo georganiseerd. De beurs is de grootste op dit gebied in Europa en toont een unieke uitstalling van de nieuwste patiëntenverenigingen, hulpmiddelen, activiteiten, geleidehonden, arbeidsbemiddeling, opleidingen, spelletjes, kunst, telefonie, verenigingen, een speciaal Sportplein van NOC*NSF en informatie over oogziektes.

Mensen die dyslectisch, slechtziend of blind zijn of een oogziekte hebben, bezoeken de beurs vaak samen met familie voor een gezellig dagje uit. Daarnaast weten ook ouderen die slechter gaan zien de weg naar de beurs te vinden.  

De gratis toegangskaarten zijn te bestellen op www.oogfonds.nl/ziezo.

© Nationale Zorggids / Iris Huys