Contract, handtekening

ARNHEM - De val van het vorige kabinet, het ‘lenteakkoord’ en alle maatregelen van het huidige kabinet hebben de toekomst van de gehandicaptenzorg in een ander daglicht gezet. Twee relatief kleine organisaties die in deze zorg zijn gespecialiseerd, Fatima Zorg uit Nieuw Wehl (bij Doetinchem) en Schreuderhuizen uit Arnhem, hebben daarom voorgenomen om vanaf volgend jaar samen verder te gaan.

Door deze juridische fusie hopen beide organisaties voldoende mensen en middelen vrij te maken om de toekomst met vertrouwen tegemoet te treden. Voorop staan daarbij de continuïteit van de zorgverlening en het zoveel mogelijk behouden van werkgelegenheid.

Schreuderhuizen en Fatima Zorg sluiten zowel qua sfeer en stijl als geografisch goed op elkaar aan. Omdat binnen Schreuderhuizen mensen van relatief hoger niveau en meer jongeren wonen dan bij Fatima Zorg, waar meer cliënten van lager niveau en met bijkomende beperkingen een thuis vinden, vullen beide instellingen elkaar ook op dit gebied goed aan.

Schaalvoordelen verwachten beide instellingen vooral op het gebied van het management, in het beheer van systemen, bij de inkoop en in de ondersteunende diensten.

© Nationale Zorggids / Martijn Keitz