Koningin Beatrix

GRONINGEN (Novum) - Een Groninger heeft de val van koningin Beatrix aangegrepen om aandacht te vragen voor de problemen van slechtzienden. In een brief aan de vorstin verzoekt de man, die zelf ook slechtziend is, haar via haar contacten in de maatschappij en politiek iets te doen aan 'onduidelijk aangegeven obstakels'.

De koningin ging vrijdag onderuit bij een bezoek aan het jubileumconcert van het Noord Nederlands Orkest in de Oosterpoort in Groningen. Ze struikelde bij aankomst op de rode loper, die over een stoep lag.

De Groninger George Flapper schrijft dat hij van harte hoopt dat de koningin geen gevolgen ondervindt van haar onfortuinlijke val. "Onduidelijk aangegeven oneffenheden of treden veroorzaken regelmatig valpartijen met vaak botbreuken tot gevolg voor mensen met een normaal zicht, maar zeker voor mensen met minder zicht zoals ikzelf", aldus de Groninger in de brief, die in handen is van de NOS.

Volgens de Groninger is het probleem eenvoudig op te lossen door obstakels met contrasterend kleurgebruik aan te geven. Als voorbeeld wijst hij op hoe de NS het einde van de perrons en de randen van de traptreden met duidelijk contrasterende kleuren aangeeft.

Flapper vraagt dat de koningin het probleem bij haar contacten onder de aandacht te brengen 'zodat gestimuleerd kan worden dat dit als algemeen principe gehanteerd wordt hij de bouw van gebouwen in infrastructuur. "Vele Nederlanders zullen u hiervoor dankbaar zijn", besluit de Groninger zijn brief.