Minister Stef Blok

DEN HAAG - Tweede Kamerlid Paulus Jansen van de SP wil dat minister Stef Blok (VVD) van Wonen en Rijksdienst zo snel mogelijk duidelijkheid verschaft over de compensatie voor chronisch zieken en gehandicapten voor de nieuwe huurverhogingen. Dat staat te lezen op de website van de SP.

Jansen is niet te spreken over de snelheid waarmee de huurverhoging door de Kamer is gestuurd, terwijl een kwetsbare groep daardoor nu in uiterste onzekerheid zit.

Tijdens de wetsbehandeling van inkomensafhankelijke huren probeerde Jansen nog gehandicapten en chronisch zieken te ontzien door middel van het indienen van een wetswijziging. Minister Blok zegde daarop toe dat er voor die groep een hardheidsclausule zou komen, maar hierover is dus nog steeds geen duidelijkheid.

Jansen: "Ondertussen krijgen de eerste huurders de brief van de woningcorporatie op de mat. Ik krijg veel verontrustte telefoontjes van mensen met hoge zorgkosten, zij kunnen die de huurverhoging betalen en weten niet waar ze aan toe zijn." De SP'er heeft inmiddels Kamervragen gesteld over de gang van zaken.

© Nationale Zorggids / Ype van Woersem