Lagerhuisdebat

LEEUWARDEN - De belangenvereniging voor mensen met een verstandelijke beperking LFB en de vereniging Onderling Sterk zullen op 7 mei samen een lagerhuisdebat organiseren, waarin gesproken zal worden over de verbetering van de positie van mensen met een beperking. Dat staat te lezen op de website van de gemeente Leeuwarden.

Tijdens het debat, dat plaats zal vinden in de Raadzaal van het Leeuwarder Stadhuis, zal onder meer worden ingegaan op de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) en de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en de gevolgen hiervan op het leven van mensen met een beperking.

Gemeenteraadsleden zullen in gesprek gaan met mensen uit de doelgroep. Daarnaast zullen er vertegenwoordigers aanwezig zijn van verschillende betrokken organisaties, waaronder Talant, Noorderbrug en Mee Friesland. Het debat vormt het sluitstuk op een cursus die over het onderwerp is georganiseerd. De cursisten zullen tijdens het debat hun opgedane kennis verwoorden, waarna ze de cursus af zullen ronden met een diploma.

© Nationale Zorggids / Ype van Woersem