Gemeente Schiedam

SCHIEDAM - De directeur en vier andere medewerkers van de sociale werkvoorziening Berckenrode Groep Schiedam (BGS) hebben zich volgens een onafhankelijke commissie schuldig gemaakt aan intimidatie, schending van de gedragscode en een schijn van belangenverstrengeling. Dat meldt het ANP.

In november 2012 werden de vijf op non-actief gesteld, nadat de gemeente Schiedam meldingen binnenkreeg dat werknemers onheus werden bejegend. In het onderzoeksrapport van de commissie onder leiding van Tonny van de Vondervoort bleek dat de medewerkers van BGS weinig ontwikkelingsmogelijkheden hadden en dat het ziekteverzuimbeleid erg streng was.

"De bedrijfscultuur laat op het punt van zorgvuldige bedrijfsvoering, goed werkgeverschap en behoorlijke omgangsvormen veel te wensen over", aldus het rapport. De directeur en andere medewerkers wordt verweten deze cultuur te hebben ontwikkeld en in gang te hebben gehouden. Ook de gemeente wordt verweten onvoldoende te hebben gereageerd op signalen die wel aanwezig waren. Burgemeester en wethouders hebben aangegeven geschrokken te zijn van de gang van zaken en te kijken naar de maatregelen die getroffen zullen worden.

© Nationale Zorggids / Ype van Woersem