17 juni 2013 om 19:19
< 1 min lezen

Onderzoek om maaltijdbeleving te verhogen

WAGENINGEN – Onderzoekers van Wageningen UR Food & Biobased Research gaan onderzoek doen naar hoe mensen met een beperking worden belemmerd in hun eetgewoontes en eetbeleving en hoe dit opgelost kan worden. Dit meldt VGN. 

Binnen het onderzoek zal een innovatieve technologie worden ontwikkeld, waarmee het gehele maaltijdproces van kiezen, aanschaffen, bereiden en eten vergemakkelijkt wordt. Op deze manier kan niet enkel de zelfstandigheid bij het eten vergroot worden, maar zal ook het eetplezier voor mensen met een beperking toenemen. 
 
Het onderzoek zal worden uitgevoerd samen met Zorgorganisatie Siza, ATAG en Distrivers en duurt drie jaar. Aansluitend zullen de innovaties ook ingezet worden voor andere doelgroepen, bijvoorbeeld voor thuiswonende ouderen. 
 
© Nationale Zorggids

Relevante artikelen

Alles van gehandicaptenzorg
    • Gehandicaptenzorg

    Nynke Boonstra vervang Evelyn Finnema als lid van raad van toezicht Vanboeijen

    Gisteren om 15:21
    • Gehandicaptenzorg

    Landelijke monitor brengt voor het eerst leefsituatie LHBTQIA+-personen met beperking in beeld

    23 december 2025 om 14:00

Aankomende evenementen

13 Jan
Van ex-partner naar co-ouder
  • Noord-Brabant
08 Feb
Als het spel te ver gaat – gokschade herkennen in de huisartsenpraktijk en de basis-GGZ
  • Limburg
09 Mar
Basis workshop Peristomale huidproblemen
  • Utrecht