Normal_beginner-hardlopen_rennen

In de maand september organiseert de vereniging voor mensen met een lichamelijke handicap BOSK een sportieve actie om geld in te zamelen voor onderzoek naar cerebrale parese. Tijdens de actie Steptember kunnen deelnemers zich voor hun sportactiviteiten laten sponsoren om op die manier geld op te halen. Dit meldt gehandicaptenorganisatie ANGO.

Cerebrale parese (voorheen bekend als spasticiteit) is een vroege beschadiging of aangeboren afwijking in de hersenen die leidt tot een of meer lichamelijke handicaps. Elke dag wordt er in Nederland een kindje geboren met cerebrale parese. Daarmee is het de vaakst voorkomende lichamelijke handicap.
 
Steptember is een nieuw initiatief van BOSK. Deelnemers aan de actie kunnen zich als team opgeven. Zij ontvangen van BOSK dan een stappenteller waarmee zij hun dagelijkse  sportprestaties kunnen bijhouden op een persoonlijke Steptember-webpagina. Op de site kunnen de deelnemers kiezen uit meer dan veertig sporten en activiteiten waaronder ook activiteiten die geschikt zijn voor mensen met een beperking. 
 
Ook ontvangen deelnemers een toolkit fondsenwerving met ideeën en voorbeelden om sponsorgeld op te halen. Alle opbrengsten komen ten goede aan onderzoek naar betere behandelmethoden van de aandoening en aan de ondersteuning van kinderen en volwassenen met cerebrale parese.
 
De actie loopt van 4 september tot en met 2 oktober 2013. Aanmelden kan bij Jurriaan Brans van BOSK op emailadres j.brans@bosk.nl of telefonisch 030-2459090.
 
© Nationale Zorggids