Logo_logo_cordaan

Na het aftreden van drie leden van de raad van toezicht van Cordaan heeft de zorgaanbieder dinsdag bekend gemaakt wie de twee nieuwe opvolgers zijn. Dat meldt Skipr.

Frits Voermans zal worden opgevolgd door Willem den Hartog. Den Hartog is eind januari aangetreden als voorzitter raad van bestuur van Aveleijn, een zorginstelling voor mensen met een verstandelijke beperking in Borne. Den Hartog werkt als directeur Innovatie bij het CBO, een adviesorganisatie die zich richt op het aantoonbaar verbeteren van de zorg met professionals, organisaties en patiënten. Daarnaast is hij toezichthouder bij het Hofpoort Ziekenhuis in Woerden en Warande. Dit is een organisatie voor ouderenzorg in Zeist en omgeving.

Tineke Abma zal Agita Sanders en Frie Jansen opvolgen. Abma is hoogleraar Cliëntenparticipatie in de ouderenzorg aan het VUmc. Sinds april 2013 is zij lid van de auditcommissie kwaliteit bij Cordaan. Daarvoor was zij onder meer lid raad van toezicht bij Stichting Antes en lid raad van commissarissen bij Stichting Humanitas Rotterdam.

© Nationale Zorggids