Normal_copyright_stockfreeimages_rolstoel_parkeerplaats

Het parkeerterrein voor mindervaliden bij de hoofdingang van ziekenhuis Isala in Zwolle is voortaan te gebruiken door alle patiënten en bezoekers. Het ziekenhuis heeft besloten de situatie aan te passen na klachten over het parkeren. Dat meldt RTV Oost.

Het parkeerterrein P1 was bedoeld voor mindervaliden omdat het dicht bij de nieuwe hoofdingang ligt. In de praktijk maken weinig mensen echter gebruik van het terrein omdat er geen pendelbus stopt en mensen alsnog een stukje moeten lopen naar de ingang.

Al sinds de opening was er kritiek te horen op de parkeersituatie bij het nieuwe ziekenhuis. Sommige patiënten gaven aan te laat te komen op hun afspraak door de parkeersituatie. Daarom is nu besloten dat iedereen op P1 mag staan. Mindervaliden krijgen het advies om hun auto in P3 te zetten en vanaf daar gebruik te maken van de pendelbusjes.

Het ziekenhuis benadrukt dat het gaat om een tijdelijke situatie. Bij de opening van het nieuwe ziekenhuis is ook begonnen met het voorbereiden van de sloop van het oude Sophia ziekenhuis. Op deze plek moet in de toekomst nog een extra parkeerterrein komen met ruim 700 parkeerplaatsen. Een extra ingang aan de zijkant van het ziekenhuis moet de loopafstand tussen de parkeerterreinen en het nieuwe ziekenhuis nog korter maken.

© Nationale Zorggids