Normal_rolstoel__3_

Zorgorganisatie Middin gaat in de loop van 2014 acht woonlocaties sluiten. Als reden voor de reorganisatie noemt Middin de ingrijpende maatregelen van de overheid. Dat meldt Zorgvisie.

De ruim honderd cliënten die op de acht locaties wonen zullen worden verhuisd naar andere locaties. 'We gaan daarover met elke cliënt in gesprek zodat we kunnen kijken welke woonlocatie het beste aansluit bij de zorgbehoefte van de cliënt', aldus Middin. Voor de vaste medewerkers van de betreffende woonlocaties geldt dat zij bij de organisatie kunnen blijven werken.

De zorgaanbieder ziet zich genoodzaakt tot het sluiten van de locaties door maatregelen van de overheid, zoals de verlaging van het AWBZ-tarief met 6,25 procent. In de toekomst zullen naar verwachting steeds minder cliënten bij Middin komen wonen, omdat nieuwe cliënten met een lage zorgzwaarte niet meer mogen wonen in een zorginstelling zoals Middin. Bij de organisatie zijn 2950 medewerkers werkzaam voor ruim 4000 cliënten. Middin heeft in totaal 193 locaties.

© Nationale Zorggids