Normal_politiebordje._politie

(Novum) - De 21-jarige zoon van een echtpaar met een zorgboerderij in Twente wordt verdacht van ontucht. De ouders van een van de kinderen deden in augustus aangifte. Sindsdien doet de politie onderzoek naar de mogelijke ontuchtzaak op de zorgboerderij in de gemeente Hof van Twente.

De ontucht zou in 2011 zijn gepleegd, laat de politie donderdag weten. De politie heeft aanwijzingen dat de verdachte mogelijk meer slachtoffers heeft gemaakt, maar er zijn geen andere aangiftes. De man is verhoord, maar zit niet vast.

Volgens RTV Oost gaat het om zorgboerderij Erve Tankink in Ambt Delden. Er worden kinderen tussen de 5 en 18 jaar met gedragsproblemen of een licht verstandelijke handicap opgevangen, zo staat op de website van de boerderij.

In een brief aan de ouders en verzorgers van de kinderen schrijven de eigenaren van de zorgboerderij 'vreselijk geschrokken' te zijn van de aangifte. "Wij hadden geen enkele aanleiding om te vermoeden dat dit zich op ons erf voordeed", staat in de brief die RTV Oost online heeft gezet.

De ouders van de verdachte schrijven ook dat hun oudste zoon niet meer op het erf van de boerderij mag komen vanwege de verdenking. De ouders van kinderen die mogelijk slachtoffer zijn geworden van ontucht zijn vorige week door de politie op de hoogte gebracht van de zaak.