Normal_mantelzorg_mantelzorger_ouderen_vgz_youtube_still

In Maastricht UMC+ wordt deze week extra aandacht besteed aan chronische ziekten. Van maandag 11 tot en met vrijdag 15 november staan er elke dag informatiestands in de Serrehal van het ziekenhuis, met wisselende thema’s. Daarnaast worden er lezingen georganiseerd. Dat meldt Medical Facts.

De Week van de Chronisch Zieken is een jaarlijks terugkerend landelijk evenement, dat dit jaar voor de zeventiende keer wordt georganiseerd. In deze week is er speciale aandacht voor zorg en participatie van chronisch zieken, mantelzorgers en zorgvrijwilligers.

In Maastricht UMC+ worden verschillende onderwerpen belicht. Zo staat op maandag reuma in de schijnwerpers en staat dinsdag geheel in het teken van de ouderengeneeskunde. Onlangs kreeg het ziekenhuis nog het predicaat 'Senior Friendly Hospital'. Donderdag is het Werelddiabetesdag en zal het thema als vanzelfsprekend diabetes zijn. Op woensdag staan chronische longziekten centraal en op vrijdag de chronische darmziekten.

Tijdens de themaweek krijgen patiënten, bezoekers en medewerkers van Maastricht UMC+ krijgen de nodige voorbeelden van wat het ziekenhuis te bieden heeft op het terrein van chronische ziekten. De informatiestands zijn dagelijks te bezoeken tussen 10.00 uur en 16.00 uur.

© Nationale Zorggids