Normal_elektrische_rolstoelen_sport

Op zaterdag 23 november organiseert het UMCG Centrum voor Revalidatie in Haren een sportinstuif voor kinderen met een lichamelijke beperking of chronische aandoening. De kinderen kunnen meedoen aan allerlei sporten en kennismaken met sportgroep All Stars. Dat meldt UMCG.

De kinderen kunnen kiezen uit verschillende sporten en er komen een aantal topsporters langs om te helpen. Op het programma staan intensievere sporten zoals judo, tennis en basketbal maar ook minder zware sporen zoals boccia (werpsport) en weerbaarheidstraining. Tijdens de pauze is er een demonstratie rolstoeldansen.

Tot slot kunnen de kinderen kennismaken met sportgroep All Starts. Bij deze sportgroep kunnen kinderen met een lichamelijke beperking of chronische aandoening, als vervolg op de sportinstuif, elke week met leeftijdsgenoten sporten. De groep staat onder deskundige begeleiding.

De sportinstuif start om 10.00 uur en vindt plaats in de sporthal van locatie Beatrixoord in Haren. Aanmelden kan via www.hvdsg.nl/allstars.

© Nationale Zorggids