Logo_logo_beatrixoord_umcg_haren_groningen

Op zaterdag 23 november staat er in de sporthal van UMCG Centrum voor revalidatie, locatie Beatrixoord in Haren een sportinstuif op het programma voor kinderen met een lichamelijke beperking of chronische aandoening. Het belooft een feestelijke ochtend te worden. De kinderen kunnen meedoen aan allerlei sporten. Dat meldt het UMCG.

De instuif start om 10.00 uur. Kinderen kunnen kiezen aan welke sporten ze willen deelnemen. Er staan intensieve activiteiten op het programma, zoals judo, tennis en basketbal, maar ook minder intensieve zoals het werpspel boccia en weerbaarheidstraining. Het maakt niet uit of de deelnemers in een rolstoel zitten, op krukken lopen of gewoon kunnen rennen – voor iedereen is er iets te doen. Tijdens de pauze is er een demonstratie van rolstoeldansen.

Aansluitend staat er een kennismaking met de sportgroep All Stars op het programma. Bij de All Stars kunnen de kinderen als vervolg op de sportinstuif elke week met hun leeftijdsgenoten sporten. De groep staat onder deskundige begeleiding en doet verschillende sport- en spelactiviteiten, geschikt voor iedereen. Deelnemers kunnen zich nog aanmelden via www.hvdsg.nl/allstars.

© Nationale Zorggids