Normal_jetta-klijnsma

Het UWV en MEE Nederland gaan nauwer samenwerken om de kans op een passende baan voor jongeren met een arbeidshandicap te vergroten. De samenwerking moet onder meer leiden tot een betere aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt voor jonggehandicapten. Dat meldt het UWV.

Het partnerschap is gesloten met het oog op de invoering van de Participatiewet per 1 januari 2015. UWV en MEE tekenden woensdag in bijzijn van staatssecretaris Klijnsma van Sociale zaken en Werkgelegenheid een convenant om de intensievere samenwerking vast te leggen. Klijnsma over het convenant: 'UWV en MEE kiezen voor wat volgens mij de beste aanpak is. Al tijdens de opleiding komt de overstap naar een baan of een andere vorm van participatie in beeld. Dat is belangrijk, omdat een goede aansluiting van school en werk essentieel is en er voor zorgt dat een jongere zijn vaardigheden kan blijven ontwikkelen'.

UWV en MEE Nederland willen de aansluiting van onderwijs op de arbeidsmarkt soepeler laten verlopen door al tijdens de schoolperiode te inventariseren wat een leerling met een arbeidshandicap nodig heeft om te kunnen werken. Hierbij is het van belang om te zorgen voor een stabiele thuissituatie. De partijen gaan gezamenlijk voorlichting geven aan ouders, leerlingen, werkgevers en collega's. Leerlingen worden zo beter voorbereid op de arbeidsmarkt en de arbeidsmarkt op de nieuwe werknemer.

© Nationale Zorggids