Fatima Zorg
Op donderdagmiddag 12 december gaat bestuurder Roelof Zwier na 24 jaar met pensioen. 
Als bestuurder is Zwier een warm voorstander van menselijke maat in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Dat blijkt ook uit het feit dat de bestuurder niet alleen alle medewerkers, maar vooral ook ‘zijn’ bewoners kent. Vandaar dat de middag start met het afscheid nemen van alle bewoners. 

Aansluitend begint vanaf 15.30 uur het officiële afscheid voor alle andere genodigden. Na het afscheid van Roelof Zwier neemt Ernst van Drumpt, nu bestuurder van Fatima Zorg uit Nieuw Wehl, het stokje over als bestuurder van de nieuwe organisatie die ontstaat na de fusie tussen Schreuderhuizen en Fatima Zorg. Beide instellingen fuseren per 1 januari 2014 om zo zorg te dragen voor een toekomstbestendige organisatie. Het jaar 2014 zien beide organisaties als overgangsjaar. In dit jaar zullen de namen Schreuderhuizen en Fatima Zorg vooralsnog gewoon naast elkaar blijven bestaan. De officiële naam van de fusieorganisatie is Fatima Schreuder Groep.

Voordelen van samengaan
Schreuderhuizen en Fatima Zorg passen qua sfeer en stijl goed bij elkaar. Zeker als het gaat om de visie op cliëntenzorg. Schreuderhuizen heeft een cliëntenpopulatie met een relatief minder zware zorgvraag en jongere cliënten dan Fatima Zorg. Daardoor vullen beide instellingen elkaar goed aan. Bovendien sluiten de verzorgingsgebieden van beide instellingen geografisch op elkaar aan. De nieuwe organisatie biedt niet alleen 24-uurs zorg aan inwonende cliënten, maar ook dagbesteding en behandeling in het Centrum voor Complexe Zorg aan mensen met een verstandelijke beperking die buiten de instelling wonen. Al met al ontstaat door de fusie een organisatie van middelgrote omvang. Vooral in de sfeer van besturing, management en beheer & ondersteunende diensten worden met deze fusie synergievoordelen behaald. Hierdoor wordt het mogelijk om ook in de toekomst het eigen karakter van de zorgverlening en de kleinschalige basis in beide organisaties zoveel mogelijk in stand te houden. 
 
© Nationale Zorggids