Logo_novo_logo

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft het onderzoek naar gehandicapteninstelling NOVO afgerond. Uit het onderzoek is volgens de inspectie een positief beeld naar voren gekomen over de kwaliteit en veiligheid van de zorg op de verschillende locaties van de organisatie in Groningen.

Aanleiding van het onderzoek was het incident in begin 2012 waarbij een cliënt van Behandelcentrum Onnen, onderdeel van NOVO, kwam te overlijden. Na melding bij de inspectie van het overlijden van de patiënte stelde onder meer de IGZ een onderzoek in. Daarbij werd niet alleen onderzoek gedaan naar het incident maar ook de locatie Onnen op zich. De bevindingen van dat onderzoek waren aanleiding voor de inspectie om het toezicht op NOVO te verscherpen en ook andere locaties te onderzoeken.

De inspectie heeft nu een positief beeld gekregen van de zorg op de verschillende locaties van NOVO. Het huidige management heeft de nodige lessen geleerd. Wel zijn er op diverse locaties nog verbeteringen nodig maar volgens de inspectie is dat slechts een “kwestie van de puntjes op de i zetten.” Het gaat daarbij om de medicatieveiligheid en het toepassen van vrijheidsbeperkende maatregelen.

Het rapport over het overlijden van de cliënte is om wille van de privacy en het medisch beroepsgeheim niet openbaar, de overige onderzoeksrapporten staan wel op de website van de IGZ.

© Nationale Zorggids