Logo_cz-zorgverzekering

Zorgverzekeraar CZ is bereid om per 1 juli 2014 een contract af te sluiten met Reumazorg Zuid West Nederland (ZWN). Eerder was opschudding ontstaan onder patiënten na een brief van de betrokken reumatologen waarin de artsen opriepen geen verzekering bij CZ af te sluiten. Dit meldt Skipr.

Zeven reumatologen die werkzaam zijn in het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis, ziekenhuis Zorgsaam, het Franciscusziekenhuis en het Lievensbergziekenhuis gaan vanaf 1 juli 2014 verder als de zelfstandige stichting Reumazorg ZWN. In een brief aan bijna negenduizend reumapatiënten in Zeeland en West-Brabant lieten de reumatologen weten dat zorgverzekeraar CZ weigerde een contract te sluiten met de nieuwe stichting. In de brief aan patiënten riepen de artsen daarom op om geen verzekering af te sluiten bij CZ.

CZ is niet blij met de stap van de reumatologen om een zelfstandige regiomaatschap op te zetten. Volgens de betrokken artsen is de verzelfstandiging nodig om de kwaliteit van de reumazorg in de regio te optimaliseren. Uit een brief aan Reumazorg ZWN blijkt dat CZ vreest dat de artsen de tarieven naar hun hand kunnen gaan zetten door de oprichting van het zelfstandige samenwerkingsverband. Ook wil CZ een stem hebben in de invulling van de reumazorg en wil de zorgverzekeraar voorkomen dat er overcapaciteit ontstaat. Onder voorwaarden is CZ nu bereid om een contract te sluiten met Reumazorg ZWN.

© Nationale Zorggids