Op Roessingh Kids kiezen kinderen eerst hun leeftijd

Kinderen en jongeren die voor revalidatie naar het revalidatiecentrum Roessingh gaan, kunnen sinds kort gebruik maken van de website 'Roessingh Kids'. De site legt op een voor jeugdigen begrijpelijke manier uit wat revalideren inhoudt. Dit meldt gehandicaptenorganisatie ANGO.

De website Roessingh Kids is speciaal gericht op kinderen en jongeren. De teksten zijn geschreven op hun belevingswereld zodat ze begrijpen wat revalideren betekent. Ook is er een fotoboek zodat kinderen kunnen zien hoe het gebouw er van binnen uitziet en kunnen de kinderen opzoeken door wie ze behandeld gaan worden.

Op de startpagina kunnen kinderen en jongeren eerst hun leeftijd kiezen. Door onderscheid te maken in leeftijd, sluiten de verschillende versies van de website beter aan op de behoefte van de kinderen. Voor de jonge kinderen zijn de tekstjes kort met veel plaatsjes, voor de oudste leeftijdsgroep is het ontwerp rustiger en geven de teksten uitgebreidere informatie. Verder biedt de website ondersteunende filmpjes en stripverhaaltjes over revalideren en kunnen de jongste bezoekers kleurplaten downloaden.

© Nationale Zorggids