Normal_prokkel-logo

De Groningse zorgorganisatie NOVO heeft de allereerste prokkel aangemeld. Een prokkel is 'prikkelende ontmoeting' tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking. Elk jaar vinden in de eerste week van juni overal in Nederland activiteiten plaats tussen mensen met en zonder beperking. Dat meldt de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN).

De prokkel van NOVO staat gepland op donderdag 5 juni. De nog te openen locatie Zonnelaan van NOVO in Groningen zal centraal staan tijdens deze prokkelactiviteit. Ook in de rest van Nederland vinden in de week van maandag 2 tot en met zaterdag 7 juni verschillende activiteiten plaats. Een prokkel kan van alles zijn: samen werken, schilderen, sporten, discussiëren, musiceren, plezier maken en genieten. De activiteiten worden verdeeld in vier categorieën: prokkelen voor en met kinderen, prokkelen in de samenleving, prokkelstages en de mensenrechtenprokkel.

In januari 2014 organiseert Stichting Prokkel start- en netwerkbijeenkomsten op verschillende plekken in Nederland. Deelnemers kunnen hier ervaren wat prokkelen is en hoe het werkt. Deze bijeenkomsten worden op verschillende plekken in Nederland georganiseerd. Meer informatie kan worden gevonden op www.prokkel.nl.

© Nationale Zorggids