Normal_opticien_optiker_oog

De organisatie Bartiméus voor blinden en slechtzienden gaat nauwer samenwerken met Stichting Humanitas. Hiervoor halen zij de mobiele onderzoeksbus van Bartiméus naar Rotterdam. Vanaf januari staat de onderzoeksbus elke maand bij verpleeghuis Hannie Dekhuijzen, dat onderdeel uitmaakt van Humanitas. Dat meldt Bartiméus.

Met de samenwerking hopen de beide zorgorganisaties tegemoet te komen aan de wens van mensen met een visuele beperking om hun gezichtsvermogen dichtbij huis te laten onderzoeken. Slechtziende mensen kunnen met de juiste (lees)hulpmiddelen zo zelfstandig mogelijk leven. Om hiervoor een advies op maat te kunnen geven, zet Bartiméus 'low vision' onderzoeken in die vanuit de onderzoeksbus gedaan kunnen worden. De onderzoeken worden verricht door een oogmeetkundige. Ook is er in de bus alle gelegenheid om met een deskundige te praten over mogelijke begeleiding en training op het gebied van dagelijks leven. Bartiméus is specialist in leven met een visuele beperking. Alle ondersteuning is er op gericht om de kwaliteit van leven van slechtziende en blinde mensen te verbeteren.

Laura Lagaaij, regiomanager bij Bartiméus: 'Stichting Humanitas streeft in alles wat ze doen naar kwaliteit van leven en geluk. Onze samenwerking rondom de onderzoeksbus sluit hier perfect op aan. Het is gebleken dat het aantal mensen met een ouderdoms-oogaandoening de komende jaren zal stijgen. Het is belangrijk dat deze mensen die dingen kunnen blijven doen waar ze gelukkig van worden.'

© Nationale Zorggids