Logo_vgn_vereniging_gehandicaptenzorg_nederland_logo

De Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) heeft de inschrijving voor de Gehandicaptenzorgprijs 2014 geopend. Producten die de praktijk van de gehandicaptenzorg verder verbeteren en professionaliseren komen in aanmerking voor de prijs. De VGN roept belangstellenden op om na te denken wie dit jaar voor de prijs in aanmerking kan komen. 

Voorbeelden van innovatieve producten, die de praktijk van het zorgen voor gehandicapten kunnen verbeteren, kunnen de vorm hebben van een handreiking, methodiek, leerboek of spel. Kandidaten kunnen zichzelf aanmelden, maar kunnen ook worden voorgedragen door een ander. Voor de inzending van een praktijkproduct gelden enkele voorwaarden. Het moet gaan om een afgerond product, ontwikkeld door een medewerker van een gehandicaptenzorgorganisatie.

De Gehandicaptenzorgprijs wordt dit jaar voor de vijfde keer uitgereikt. De prijs werd eerder gewonnen door gehandicaptenorganisatie ASVZ, met onder meer een behandelmodel voor mensen met een verstandelijke beperking die daarnaast gedrags- of psychische problemen hebben. Een ander product dat in de prijzen viel, is de koffer 'Kinderen waar kies ik voor'. Dit is een hulptool voor hulpverleners bij het gesprek over de kinderwens van mensen met een verstandelijke beperking.

Op woensdag 26 november wordt de winnaar van de Gehandicaptenzorgprijs 2014 bekend. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 7.500 euro en een kunstwerk. Verder zal de VGN met de winnaar overleggen op welke wijze extra aandacht kan worden gegeven aan het product. Voor de twee andere genomineerden is er een bedrag van 2.500 euro. Daarnaast worden er enkele kleinere aanmoedigingsprijzen uitgereikt.

© Nationale Zorggids