Normal_4415290581_32db6b5346_o

Het Leger des Heils is in samenwerking met zorginstelling Abrona een project begonnen waarbij extra ondersteuning geboden wordt aan mensen met een licht verstandelijke beperking die kampen met psychiatrische of verslavingsproblematiek. Patiënten die eerst tussen schip en wal vielen worden in het Domus Plus project geholpen. Dit meldt Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland. 

6 patiënten worden inmiddels vanuit Hostel de Hoek in Utrecht begeleid in dit nieuwe project. De bestaande opvanglocaties en de werkwijze binnen de reguliere opvang sluiten niet aan bij de problemen waar deze doelgroep mee kampt. De patiënten leven vaak op straat, lijden aan een alcohol of drugsverslaving en hebben meestal een lange geschiedenis in de verslavingszorg of GGZ. Domus Plus is opgezet om deze groep beter passende begeleiding te bieden. 
 
Abrona is een zorginstelling gespecialiseerd in de zorg van mensen met een verstandelijke beperking. Een psycholoog van Abrona is structureel verbonden aan het Domus Plus team en andere behandelaren kunnen worden ingeschakeld voor het project (zoals een Arts Verstandelijk Gehandicapten). Trajectregisseurs van Abrona begeleiden en coachen de Domus Plus begeleiders, zodat zij makkelijker en beter in kunnen spelen op de patiënten. Domus Plus heeft momenteel 6 bedden beschikbaar in De Hoek. Het Leger Des Heils hoopt dit aantal binnen afzienbare tijd uit te breiden. 
 
© Nationale Zorggids