Normal_normal_normal_doofblind

De Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) heeft op woensdag 2 april, de Wereld Autisme Dag, de Autismevriendelijkheidsprijzen 2014 uitgereikt. Theehuis Jansland heeft de Autismevriendelijkheidsprijs voor organisaties gekregen. Roel Rougoor's persoonlijke inzet verdiende hem de Autismevriendelijkheidsprijs voor privépersonen. Dit meldt de NVA.

De Autismevriendelijkheidsprijzen worden sinds 2010 uitgereikt aan één persoon en één bedrijf die zich op bijzondere wijze ingezet hebben voor autisme. Theehuis Jansland kwam als winnaar uit de bus onder de bedrijven omdat het Theehuis speciaal in het leven is geroepen om stage- en werkervaringsplekken te kunnen bieden aan jongeren met een beperking, zoals autisme. Zij kwamen op het idee om dit te doen nadat ze ontdekten dat zeker voor jongeren die een steuntje in de rug hard kunnen gebruiken er bijna geen werkervaringsplaatsen beschikbaar zijn. 
 
Roel Rougoor kreeg de privépersonenprijs voor zijn grote inzet als scoutingbegeleider uitgereikt. Als vrijwilliger zet hij zich succesvol in om kinderen met autisme of een andere beperking een eigen plek binnen Scouting Zeddam te geven. Zijn acceptatie van en vertrouwen in de kinderen maken hem het meest autismevriendelijk van alle kandidaten.  
 
Vier Meet & Greets, verspreid over het hele land, worden georganiseerd in het kader van de Autismeweek 2014. De NVA organiseert de evenementen samen met Stichting Hoezo Anders. Tijdens de M&G's gaan mensen met autisme en hun naasten in gesprek met organisatievertegenwoordigers en werkgevers over het thema autisme in werk en stage. Er zal met name aandacht zijn voor dingen waar mensen met autisme in hun werk tegenaan lopen. De Autismevriendelijkheidsprijzen zijn uitgereikt op de Meet & Greet in Amersfoort op woensdag 2 april. 
 
© Nationale Zorggids