Normal_images

Het Kadaster uit Apeldoorn is uitgeroepen tot de 'Beste Baas van de Geleidehondenbaas'. Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Jetta Klijnsma overhandigde de prijs ter waarde van 7.500 euro aan de werknemer van het winnende bedrijf. KNGF geleidehonden organiseerde de wedstrijd om bedrijven te stimuleren mensen met een handicap aan te nemen. Dit meldt het KNGF. 

Dit jaar werd de Beste Baas van de Geleidehondenbaas voor het eerst gehouden. De jury vond dat van alle 22 aangemelde bedrijven Het Kadaster het hardst gewerkt had om visueel beperkte werknemer Bastiaan Kieftenbeld en geleidehond Wendy een plek in de organisatie te geven. 
 
Bastiaan Kieftenbeld, baas van geleidehond Wendy en trotse werknemer van Het Kadaster was verheugd: “Ik ben blij dat ik bij Het Kadaster een kans krijg en dat er met mij meegedacht wordt om mijn werk zo goed mogelijk te doen. De aanpassingen op mijn werkplek, maar ook de geweldige acceptatie van mijn geleidehond Wendy. Zij heeft zelfs haar eigen beveiligingspas! Ik ben ontzettend trots dat mijn baas tot winnaar van de verkiezing is uitgeroepen. Ik hoop dat andere werkgevers hierdoor geïnspireerd worden en bereid zijn te investeren in mensen met een beperking.” 
 
De jury die bekeek welk bedrijf de prijs het meest verdiende bestond uit de directeur van KNGF Geleidehonden, een deskundige op het gebied van arbeidsintegratie van gehandicapten en een vertegenwoordiger van maatschappelijk investeerder Start Foundation. De geldprijs werd tevens gedoneerd door de Start Foundation. Om op deze manier positieve aandacht te vragen voor werkgevers die gehandicapte werknemers helpen ontvangt ook staatssecretaris Klijnsma's steun. “Het is goed dat KNGF Geleidehonden andere werkgevers inspireert om ook mensen met een handicap aan te nemen,” zei zij. 
 
© Nationale Zorggids