Normal_braille

De ZieZo-beurs van dit jaar vindt plaats op 10, 11 en 12 april in Expo Houten. De beurs is een jaarlijks terugkerend evenement voor mensen die niet (goed) kunnen zien en trekt elk jaar duizenden bezoekers. Dat meldt het Oogfonds.

Hoe kan iemand met een visuele beperking lezen, reizen, daten, taarten bakken, salsadansen, solliciteren of de nieuwste gadgets gebruiken? Mensen die dat willen weten kunnen een bezoek brengen aan de ZieZo-beurs. De beurs is gratis toegankelijk voor iedereen die zelf of in zijn omgeving te maken heeft met visuele beperking. Met ruim zestig exposanten biedt de beurs een schat aan informatie over wonen, werken, leren, reizen en ontspannen met een visuele beperking.

In Nederland groeit het aantal mensen met een visuele beperking. Veel ouderen worden getroffen door een oogziekte. Op dit moment telt Nederland 350.000 blinden en slechtzienden. De ZieZo-beurs heeft een grote toegevoegde waarde voor mensen met een visuele beperking, omdat zij op de beurs een goed beeld krijgen van de nieuwste mogelijkheden. Daarbij kunnen hulpmiddelen ter plekke worden uitgeprobeerd en geven exposanten persoonlijke uitleg over hun producten en diensten. De laatste jaren wordt de beurs steeds vaker bezocht door ouderen die aan alleen een bril niet meer genoeg hebben om goed te kunnen lezen.

Bezoekers kunnen op de beurs gratis deelnemen aan informatieve, creatieve en sportieve workshops, waarin aandacht is voor salsadansen, succesvol daten, solliciteren en koken. Daarnaast zijn er workshops over de mogelijkheden van de iPhone en iPad. Deze producten zijn inmiddels zo toegankelijk dat ook mensen met een visuele beperking er goed mee uit de voeten kunnen.

Gratis e-tickets zijn te bestellen op www.oogfonds.nl/ziezo of door te bellen naar (030) 261 66 88.

© Nationale Zorggids