Normal_pharmacy-nl

In het IJsselland Ziekenhuis is een project gestart waarbij Wajongers ingezet worden als personeel in de instelling. Het ziekenhuis heeft passende banen gecreëerd. 2 Wajongers zijn inmiddels aan de slag, als apotheekmedewerkers. Dit meldt het IJsselland Ziekenhuis. 

Het project is in februari van start gegaan. Omdat Wajongers een beperking hebben komen ze moeilijker aan het werk. Het IJsselland  heeft zelf het initiatief genomen om toch Wajongers een kans te bieden en heeft passende banen voor hen gecreëerd. De beide Wajongers werken inmiddels al 2 maanden bij de apotheek. 
 
“Mijn werkzaamheden bestaan uit het nabellen van patiënten die opgenomen gaan worden. Ik vraag of ze hun medicatieoverzicht mee willen nemen,” vertelt één van de Wajong medewerkers Marvin Zichem. “Ik krijg veel positieve reacties. Mensen vinden het attent dat ik ze bel.”
 
Het ziekenhuis is blij met de 2 nieuwe medewerkers en zegt dat ze een waardevolle bijdrage leveren aan de dagelijkse werkzaamheden in het ziekenhuis. Het is de bedoeling dat meer Wajongers op de korte termijn het IJssellandse team komen versterken. 
 
© Nationale Zorggids