Normal_edith_schippers__3_

(Novum) - Het politieke overleg over extra geld voor de langdurige zorg wordt ook woensdagavond voortgezet. Dat hebben Kamerleden woensdag gezegd na afloop van een gesprek met staatssecretaris van Volksgezondheid Martin van Rijn (PvdA).

"Er zijn wel extra stappen genomen, maar er zijn nog steeds heel veel vragen", zei D66-Kamerid Vera Bergkamp. "We hebben nog wel een klus te klaren vandaag, morgen. Maar ik hoop er wel uit te komen zodat we het debat volgende week kunnen voeren."

Volgende week moeten de plannen voor de langdurige zorg in de Tweede Kamer worden besproken. ChristenUnie-Kamerlid Carla Dik-Faber zei dat haar partij het debat alleen aangaat als duidelijk wordt maken hoeveel geld er voor de zorg bijkomt. "De cijfers moeten duidelijk zijn, als dat bekend is kunnen we de wet behandelen."

Woensdag vanaf 16.00 uur praten de vijf partijen eerst met minister van Volksgezondheid Edith Schippers (VVD) over een ander plan dat zij gisteren op tafel heeft gelegd. Daarin wordt de vrije keuze in de ziekenhuiszorg op de schop genomen. In de avond wordt het gesprek over langdurige zorg voortgezet met Van Rijn.

Dinsdag meldden ingewijden dat het gaat om 360 miljoen euro, onder meer voor dagbesteding van gehandicapten en dementerende ouderen. Met het geld worden eerdere bezuinigingen verzacht. De gemeenten nemen vanaf volgend jaar zorgtaken over van het rijk, maar krijgen daarvoor minder geld dan nu beschikbaar is.