Normal_werk_solliciteren_vacatures

Bij de zorginstelling Pergamijn in het Limburgse Echt zullen in de komende drie jaar 200 arbeidsplaatsen verdwijnen. Dit jaar zullen de eerste 70 fte al worden geschrapt, zo meldt de Limburger.

Bestuurssecretaris Ruth Evers laat weten dat het schrappen van banen zoveel mogelijk wordt gerealiseerd door tijdelijke contracten niet te verlengen. Over de manier waarop de andere 130 banen verdwijnen, wordt nog nagedacht. 'We hebben er bewust voor gekozen om er drie jaar voor uit te trekken, zodat niet plots grote gaten vallen', aldus Evers. 'Ons streven is dat de cliënten zo min mogelijk merken van deze operatie. Onder meer door efficiënter te gaan werken en door goed te kijken naar de afstemming tussen cliënten en personeel, hopen we dat zoveel mogelijk te beperken.'

Stichting Pergamijn biedt zorg aan zo'n 800 verstandelijk gehandicapten in Midden- en Zuid-Limburg. De zorgaanbieder heeft 1300 mensen in dienst. Zowel de zorg als de ondersteunende diensten zullen worden getroffen door de ontslagen.

© Nationale Zorggids