Logo van de Wings for Life world run

Afgelopen weekend werd in 34 landen tegelijk de Wings for Life-run gelopen. Ruim 2000 Nederlanders deden mee. De Nederlandse run werd gehouden op het TT-circuit van Assen. Er werd geld ingezameld voor onderzoek naar het herstel van dwarslaesies. Dit meldt RTV Drenthe. 

Wereldwijd liepen bijna 34.000 mensen mee met de liefdadigheidsrun. Alle lopers moesten minimaal 40 euro inleggen dat aan het goede doel werd gedoneerd. 
 
Op het TT-circuit verschenen ook bekende Nederlanders aan de start. Zo waren Humberto Tan, Jaap Jongbloed en de schaatsers Erben Wennemars en Kjeld Nuis van de partij. 
 
De wedstrijd is echter niet opgezet als een normale liefdadigheidsloop. Een half uur na de start ging namelijk een auto op weg. Alle lopers die door de auto werden ingehaald waren uit de wedstrijd. Van de deelnemende mannen liep Frederique Lotin het verste. Hij behaalde een afstand van 54,32 kilometer. Linda van Vliet liep de langste afstand onder de vrouwen. Zij liep 31,75 kilometer voordat ze door de auto werd ingehaald. 
 
De afvallers werden naderhand met een bus terug naar het TT-circuit gebracht. Daarnaast was in de TT-hal op beelden live te zien hoe de Wings for Life-run op alle andere locaties verliep. 
 
© Nationale Zorggids