Normal_schaatsen1

De Almeerse Schaatsvereniging werd donderdagochtend verrast door een bezoek van Koning Willem-Alexander. De vereniging organiseert samen met zorginstelling Triade en vrijwilligerscentrale VMCA het project Super Cool!, onderdeel van het Oranje Fonds. Dat meldt Omroep Flevoland.

Super Cool! is een initiatief voor mensen met een visuele en/of verstandelijke beperking, die worden gekoppeld aan vrijwilligers om samen te schaatsen of the skeeleren. In de winter wordt er samen geschaatst en in de zomer rijden de koppels op inlineskates.

Het maatjesproject heeft als doel om het sociale netwerk van de deelnemers te versterken en elkaars leefwereld te leren kennen. De betrokken partijen zetten zich in de komende jaren in om het contact tussen vrijwilligers en deelnemers in stand te houden, zodat er echt contact ontstaat.

Koning Willem-Alexander sprak met vertegenwoordigers van de betrokken organisaties over het project. Ook sprak hij met deelnemers en vrijwilligers over hun ervaringen met het initiatief en bracht hij een bezoek aan een skeelertraining.

© Nationale Zorggids